Mede mogelijk gemaakt door:

  

   

 

 

 

Projectinformatie

Kijk om je heen en zie de rijkdom!

Cultureel erfgoed ligt op de hoek van elke straat. Bijzondere gebouwen, historische grond, standbeelden en bruggen... Maar zien we alles wel? Beseffen we wel voldoende in welke rijkdom we opgroeien? De gemeente Pekela staat bekend als de armste gemeente van Nederland. Het is een plek waar je niet veel rijkdom zou verwachten. Toch kent het een bijzondere geschiedenis. Een geschiedenis die veel mensen, en kinderen, niet kennen.

In 2011 hebben alle basisscholen, de Bibliotheek, Kunststation C en de gemeente Pekela ingestemd met de ontwikkeling van een doorgaande culturele leerlijn. Jaarlijks gaan leerlingen op ontdekking in hun eigen dorp. We openen hun ogen voor de geschiedenis om hen heen.

In 2015 heeft Ons Pekela een nieuw erfgoededucatietraject gekregen. Het nieuwe traject is samengesteld door Erfgoedpartners, Museumhuis en CultuurClick Groningen, de Bibliotheek (www.onspekela.nl), in nauwe samenwerking met de erfgoedinstellingen en de basisscholen in de gemeente Pekela.

Bekijk alle foto's van de aftrap van het erfgoedeductiaetraject op de website van Prachtige Pekela.

Dit project is mogelijk gemaakt met financiële steun van het samenwerkingsverband Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen en de financiële bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Groningen en de provincie.

 

Meewerkende scholen:

Copyright (c) 2012 Ons Pekela